© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Teot

Palvelukeskus Helsinki

Itämerimenu Palvelukeskus Helsingissä

Palvelukeskus Helsinki tarjoaa Itämeripäivänä asiakkailleen 4500 kiloa silakkaa ja lahnaa

Palvelukeskus Helsinki tarjoaa Itämeripäivänä asiakkailleen silakkaa ja lahnaa Itämeren fisuburgerin ja fisupihvin muodossa. Yhteensä päivän aikana Itämeren antimista pääsee nauttimaan 75 000 helsinkiläistä ja käytämme päivän aikana jopa 4 500 kiloa Itämeren kalaa. Vuosittain ruokapalveluissamme Itämeren kalaa käytetään lähes 30 000 kg.

Teemapäivänä kouluissa, oppilaitoksissa sekä hoitoalan henkilöstöravintoloissa tarjoillaan itämerellinen fisuburgeri lisukkeineen ja päiväkodeissa sekä potilas- ja asukasruokailussa puolestaan herkutellaan fisupihvillä. Myös kotihoidon asiakkaat ovat voineet valita Itämeriviikolle fisupihvejä.

Palvelukeskus Helsingille ruokapalvelujen reseptiikan ympäristöystävällisyys on kunnia-asia ja teemme jatkuvasti kehitystyötä voidaksemme tarjota kaupunkilaisille ravitsemussuositusten mukaisia terveellisiä aterioita ilmasto ja ympäristö huomioiden. Olemme pyrkineet lisäämään suomalaisen kalan käyttöä ja etenkin särkikalojen, kuten lahnan, käytössä olemme edelläkävijöitä Suomessa. Itämeren fisupihvin edeltäjä, lahnasta valmistettu lahnapihvi on löytynyt ruokalistoiltamme jo vuodesta 2011 alkaen.

Palvelukeskus Helsinki on Helsingin kaupungin liikelaitos. Toimimme kumppanina Helsingin kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa, kotihoidossa, seniorikeskuksissa, asumisyksiköissä sekä sairaaloissa. Olemme mukana 100 000 helsinkiläisessä ruokailuhetkessä päivittäin ja hoidamme puhtauspalveluja. Tuemme kotona asumista monipuolisilla etähoito- ja hyvinvointiratkaisuilla ja tuotamme puhelinpalveluja. Meillä on 1600 osaavan ammattilaista, joiden voimin pidämme huolta helsinkiläisten peruspalveluista.