© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Ajankohtaista

Vesiurheilukeskus Laguuni kutsuu kaikki siivoamaan merta

ITÄMERI PLOGGING huipentuu maailmanennätysyritykseen Itämeripäivänä 27.8.

Espoossa ja Helsingissä toimiva vesiurheilukeskus Laguuni on aloittanut kesän mittaisen hankkeen Itämeren puhdistamiseksi. Hanke huipentuu Laguunin yhteistyökumppanin John Nurmisen Säätiön koordinoimaan Itämeripäivään 27.8. Laguunin viimevuotinen Itämeri-siivoustempaus täyttyi hetkessä ja siksi tänä kesänä kaikille tarjotaan mahdollisuus osallistua talkoisiin mereltä käsin.

Itämeri plogging tarjoaa ilmaisia siivouskajakkeja kaikille

Itämeri plogging -hankkeen tavoitteena on kasvattaa tietoisuutta Itämeren tilasta osallistavan ja yhteisöllisen tekemisen kautta – ja samalla konkreettisesti siivota merta, yksi kajakkiretki kerrallaan. Koko kesän ajan kuka tahansa voi varata ilmaisen, siivoustarvikkeilla varustellun kaksikkokajakin Laguunin toimipisteeltä ja kerätä sillä roskia merestä. Kajakki varataan osoitteesta www.itameri.info kolmen tunnin ajaksi, ja siivousretken jälkeen roskat punnitaan ja kierrätetään pääyhteistyökumppani Fortumin avulla eteenpäin. 

“Itämeri on meidän kaikkien etupiha, ja yhteistyökumppanien avulla voimme nyt kutsua kaikki halukkaat mukaan talkoisiin. Meiltä löytyy tarvittavat välineet, joten mukaan ei tarvitse muuta kuin hyvää fiilistä ja siivousintoa. Jos ei itse asu Laguunin lähettyvillä, kehotamme osallistumaan talkoisiin omalta rannalta käsin! Kokemukset voi jakaa kanssamme somessa hashtagilla #itämeriplogging”, Laguunin toimitusjohtaja Juuso Tilaéus kertoo.

Hanke huipentuu Itämeripäivänä 27.8. järjestettävään yleisötapahtumaan

Laguuni kutsuu kaikki mukaan yhteisöllisiin siivoustalkoisiin John Nurmisen Säätiön lanseeraamana Itämeripäivänä, 27.8. Tarkoituksena on saada ennätysmäärä osallistujia puhdistamaan merta, saaristoa ja rantoja mahdollisimman laaja-alaisesti: ainakin 100 kajakkia on tulossa siivoajien käyttöön. Samalla tempaus antaa mahdollisuuden nauttia ulkoilusta ja loppukesän lämmöstä esimerkiksi perheen kesken.

Tempaukseen voi osallistua kuka tahansa. Ilmoittautuminen Itämeripäivän tapahtumaan aukeaa Laguunin nettisivuilla elokuun alussa. Itämeri-kajakkeja voi varata maksutta kesän aikana osoitteesta www.itameri.info. Jaa video tai kuva Itämeripäivän tapahtumaan osallistumisesta hashtageilla #itämeriplogging #itämeripäivä

Mikä? Kesän mittainen, yhteisöllinen siivoushanke puhtaamman Itämeren puolesta.
Missä? Laguunin toimipisteellä Keilaniemessä ja Helsingissä, sekä omilta rannoilta käsin.
Miten? Varaa ilmainen kajakki osoitteesta www.itameri.info ja saavu paikalle keräämään roskia!
Miksi? Tietoisuuden levittämiseksi Itämeren tilasta sekä sen puhdistamiseksi konkreettisilla teoilla.