© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Ajankohtaista

Kutsu vuoden 2021 Itämeripäivän infotilaisuuteen

Itämeripäivän kumppanikirje 20.11.2020

 

Osallistumislinkki: Liity napsauttamalla tätä

Aika: Perjantaina 22.1.2021 Klo 9.00 – 10.30


Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä 15.1.2021 mennessä.

Hyvä Itämeripäivän kumppani,

Ennen joulun kiireitä kalenterivaraus tammikuulle: järjestämme vuoden 2021 Itämeripäivän suunnittelua koskevan infotilaisuuden tammikuun 22. päivänä klo 9.00–10.30. Tilaisuus pidetään virtuaalisena, ja laitamme tammikuussa hyvissä ajoin ennen tilaisuutta linkin kaikille ilmoittautuneille.

Kysyimme Itämeripäivän jälkeen teiltä palautetta päivän toteutukseen liittyen, ja saimme paitsi kiitoksia myös parannusehdotuksia. Verkkosivustoa pidettiin jo nyt erinomaisena, mutta olemme palautteen perusteella hieman tuunaamassa sivustoa, niin että se jatkossa palvelee kävijöitä ja kumppaneita vielä nykyistä paremmin.
Parannukset verkkosivustoon teemme ennen infotilaisuutta. Jatkossa julkaisemme kaikki kumppaneille suunnatut infokirjeet myös Itämeripäivän verkkosivulla, niin että tietoja ja ohjeistuksia ei tarvitse kaivaa sähköposteista.

Edellisen vuoden 2021 aktiviteetteja summaavan kirjeen voit lukea täältä. Tänä vuonna mukana oli kaiken kaikkiaan lähes 150 kumppania, jotka toteuttivat saman verran tekoja ja tapahtumia.

Infosessiossa kerromme tarkemmin tämän vuoden Itämeripäivän tuloksista sekä suuntaviivoista ensi vuoden Itämeripäivään, jota vietetään nyt jo kolmatta kertaa elokuun viimeisenä torstaina 26.8.2021. Halukkaat voivat jakaa tämän vuoden Itämeripäivän kokemuksia ja kertoa suunnitelmistaan (voit olla puheenvuorosta etukäteen yhteydessä minuun tuula.putkinen(at)jnfoundation.fi).

Itämeripäivän kolmena kärkikampanjana jatketaan Itämeri-ystävällisen ruokavalion edistämistä, omaan lähiveteen tutustumista ja pulahtamista sekä Itämereen liittyvää kulttuurihetkeä. Itämeripäivän sivustolle tehdään valmiiksi konseptoituja, konkreettisia osallistumisehdotuksia muun muassa ravintoloille, kulttuurilaitoksille ja yrityksille inspiraatioksi oman Itämeripäivän vieton suunnitteluun.

Infotilaisuuden jälkeen jatkamme Itämeripäivän suunnittelua kevään mittaan pienemmissä työpajoissa. Näin esimerkiksi kaupungit voivat halutessaan sparrata toisiaan ja jakaa kokemuksia onnistuneista toteutuksista. Näistä ensimmäinen, Turun alueen toimijoille suunnattu workshop järjestetään 27.1.2021 (lisätietoja ja ilmoittautuminen).

Päivän filosofia säilyy ennallaan: Itämeripäivänä juhlistetaan rakasta kotimertamme – niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, ja päivään osallistuminen on ilmaista. Kumppanit voivat toteuttaa Itämeripäivän tekoja omaan toimintaansa sopivalla tavalla, ja halutessaan löytävät esimerkkitoteutuksia ja valmiita konsepteja Itämeripäivän sivulta.

Mutta tästä lisää tammikuussa!

Toivotamme valoa marraskuun pimeyteen,

Tuula ja John Nurmisen Säätiön Itämeripäivän tiimi Jenni, Kirsi ja Oona

www.itämeripäivä.fi
#itämeripäivä #östersjödagen #balticseaday

 

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedon välittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus.  www.johnnurmisensaatio.fi