© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Teot

Itämerihaaste, Turun kaupunki

Juhli Itämeripäivää, syö lähikalaa!

Turun alueen ravintoloita ja asukkaita kannustetaan juhlistamaan Itämeripäivää elokuun viimeisenä torstaina syömällä ja tarjoamalla lähikalaa sekä muuta ilmastoystävällistä ruokaa.

Syömällä Itämerestä kalastettua lähikalaa voi pienentää meren fosforikuormitusta ja osallistua rehevöitymisen vastaiseen työhön.

Ravintola osallistu näin:

  • Tarjotkaa lähikalaa tai muuta ilmastoystävällistä ruokaa.
  • Ilmoita ravintolasi mukaan Itämeripäivään (ravintolat ja kahvilat voivat ilmoittautua täällä ja henkilöstöruokalat ja ruokapalvelut täällä).
  • Hyödynnä Itämeripäivän mainontaa ja materiaalipankkia sekä näytä tukesi Itämeren puolesta.

Ravintolat haastetaan mukaan kehittämään omia Itämeriaiheisia menyitä Itämeripäivän kunniaksi. Tarjoamalla lähikalaa osallistuu meren kuormituksen vähentämiseen. Lisäksi kestävästi pyydetty kotimainen kala on ilmastoystävällinen vaihtoehto tehotuotetulle lihalle tai tuontikalalle. Perinteinen rannikkokalastuselinkeino on tärkeä osa elinvoimaista Saaristomeren kulttuuria. Särkikalojen arvostuksen kasvu voi lisätä ammattikalastuksen kannattavuutta.

Lue lisää Itämerihaasteen lähikalahaasteesta.

Kaikki ravintolat, jotka osallistuvat Itämeripäivään Turussa listataan tänne.

Lue lisää Itämeripäivän Itämerimenu-kampanjasta.

Kaikki Itämeripäivän ravintola- ja kahvilakumppanit listataan tänne.