Itämeripäivä 27.8.2020

Itämeripäivänä katseet käännetään kohti ainutlaatuista ja haavoittuvaista merta

John Nurmisen Säätiö käynnisti 29.8.2019 uuden perinteen nimikoimalla elokuun viimeisen torstaipäivän Itämerelle.

Itämeri ansaitsee oman päivän kalenterista, onhan se kotimeremme, kansallisaarteemme, siltamme maailmaan. Itämeripäivän tavoite on kirittää konkreettisia toimia Itämeren tilan parantamiseksi, mutta kiinnittää katseet myös Itämeren ainutlaatuiseen ja rikkaaseen kulttuuriperintöön. Meren ja sen historian tunnetuksi tekeminen on tärkeää, sillä samalla opimme ymmärtämään, miksi ainutlaatuista Itämerta pitää suojella.

Itämeripäivän tavoitteena on herättää toivoa: Itämeri voi olla mallimeri ja uusien ratkaisujen koelaboratorio koko maailmalle. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa Itämeren rantavaltioiden asukkaille.

Jatkossa Itämeripäivää vietetään tapahtumien, tempausten ja koulutuksen parissa. Paitsi että päivää vietetään maanlaajuisesti Suomessa, haluamme kutsua mukaan myös muut Itämeren valtiot. Oleellista tulevissa Itämeripäivissä on, että ne rakennetaan yhdessä. Kutsumme mukaan kaupunkeja, kouluja, kulttuurikentän toimijoita, yrityksiä, järjestöjä, säätiöitä ja medioita. Ensi vuonna Itämeripäivä järjestetään 27.8.2020.

Tehdään yhdessä Itämeripäivästä jokavuotinen tekoja ja ajatuksia inspiroiva teemapäivä!