© John Nurmisen Säätiö
© John Nurmisen Säätiö

Ajankohtaista

Itämeripäivän järjestelyiden vauhti kiihtyy kesää kohden

Itämeripäivän kumppanikirje 2/2021

Hyvä Itämeripäivän kumppani

Kesä ja Itämeripäivä lähestyvät kovaa vauhtia. Itämeripäivän verkkosivuille on jo ilmestynyt ensimmäisiä tekoja ja tapahtumia. Lämmin kiitos niiden toteuttajille! Tiedämme, että teillä kumppaneilla on vielä paljon hienoja tekoja ja tapahtumia suunnitteilla. Nyt onkin hyvä aika käydä ilmoittamassa organisaationne Itämeripäivän teko tai tapahtuma Itämeripäivän verkkosivuille. Näin teko tai tapahtuma saa mahdollisimman suuren näkyvyyden ennen Itämeripäivää. Samalla kannattaa varmistaa, että organisaationne näkyy osana Itämeripäivän alati kasvavaa kumppanijoukkoa. Jos et ole vielä ilmoittautunut Itämeripäivän kumppaniksi tai organisaatiosi nimi ja logo eivät jostain syystä löydy verkkosivuilta, voit käydä korjaamassa asian täällä.

Mikäli koronatilanne tai muut järjestelyt aiheuttavat muutoksia tapahtuman tai teon kuvaukseen, muutoksia verkkosivujen tekstiin on mahdollista tehdä ottamalla yhteyttä osoitteeseen info@jnfoundation.fi. Ei siis kannata jättää tapahtumaa tai tekoa ilmoittamatta koronaepävarmuuden vuoksi, vaan rohkeasti ilmoittaa toteutus jo nyt sivuille!

Jos vielä mietit omaa osallistumistapaa Itämeripäivään, voit hakea inspiraatiota nettisivuille kootuista vinkeistä ja viime vuoden huikeista tapahtumista ja teoista.

Itämeripäivän tapahtumat ja teot esillä markkinoinnissa

Itämeripäivän markkinointia tullaan tekemään aktiivisesti koko kesän. Nostamme viestinnässä esille Itämeripäivän verkkosivuille ilmoitettuja tekoja ja tapahtumia teemoittain. Jaamme kesällä sosiaalisessa mediassa sekä orgaanisia että maksettuja sisältöjä.

Valmistelemme h-hetken eli elokuun somesisältöjä jo kesän alussa, joten teot ja tapahtumat on hyvä käydä lisäämässä verkkosivuille mahdollisimman hyvissä ajoin, jotta ne ehtivät mukaan Itämeripäivän markkinointiin.

Miten kumppani voi viestiä Itämeripäivästä?

Kannustamme Itämeripäivän kumppaneita kaikenlaiseen viestintään niin verkossa kuin turuilla ja toreillakin! Kumppani voi esimerkiksi julkaista omasta Itämeripäivän aktiviteetistaan Facebook-tapahtuman, viestiä Itämeripäivästä sosiaalisessa mediassa tai verkkosivuillaan. Mitä laajemmalle sana Itämeripäivästä leviää, sitä enemmän saamme Itämeren asiaa ja etua esille. Kumppaneiden kannattaa hyödyntää Itämeripäivän materiaalipankkia, josta voi ladata muun muassa Itämeripäivän logot, erilaisia sosiaalisen median bannereita, kuvia ja muita hyödyllisiä sisältöjä.

Toivomme, että kumppanit liittäisivät Itämeripäivästä kertoviin uutisiin, tiedotteisiin ja muihin teksteihin oheisen Itämeripäivää koskevan vakiotekstin:

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuonna 2021 Itämeripäivää vietetään 26.8. www.itämeripäivä.fi

Itämeripäivän kumppanit valmistautuvat juhlapäivään

Itämeripäivän kaupunkikumppaneiden määrä kasvaa jatkuvasti. Tähän mennessä Itämeripäivässä ovat mukana kotimaan kaupungeista jo Helsinki, Turku, Hanko, Rauma, Pori ja Kokkola. Tämän lisäksi mietimme parhaillaan monen muun kaupungin kanssa erilaisia Itämeripäivän toteutuksia.

Kolmeen Itämeripäivän kärkikampanjaan eli ruokateemaiseen Itämerimenuun, vesistöteemaiseen Pulahdukseen sekä kulttuuriteemaiseen Itämerihetkeen on ilmoitettu tai tiedossa jo useita tekoja. Esimerkiksi Pirkanmaan Voimia toteuttaa Itämeripäivänä Itämeri-ystävällisen lounaan tamperelaisissa kouluissa ja päiväkodeissa. Myös Helsingissä tullaan nauttimaan Itämeripäivänä teeman mukaista ruokaa, kun Palvelukeskus Helsinki tarjoaa asiakkailleen Itämeren kalaa 4500 kilon verran. Itämerimenu tulee näkymään elokuussa myös useamman ruoka-alan vaikuttajan reseptivinkkeinä. Tästä kerromme myöhemmin lisää!

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto SUH tulee kannustamaan omissa kanavissaan ihmisiä pulahtamaan lähivesiinsä Itämeripäivänä klo 18. Espoon ja Oulun kaupunginkirjastot tulevat osallistumaan Itämeripäivään muun muassa kirja- ja aineistonäyttelyillä kirjastoissaan. Turun kaupunginkirjaston pop up -fillari tarjoaa mahdollisuuden lainata Itämeri-aiheista aineistoa.

Myös muissakin Itämeren rantavaltioissa valmistaudutaan juhlapäivän viettoon. Virossa tapahtumia tullaan näkemään viime vuotta laajemmin pitkin rannikkoa. Ruotsissa suunnitellaan mm. Itämeri-konserttia merimuseoon ja monipuolista yleisötapahtumaa Skanseniin. Venäläisiä kumppaneita on mukana jo yli 20. Luvassa on muun muassa ruokafestivaali, regatta ja kulttuuritapahtumia. Myös Klaipedan kaupunki Liettuassa ja latvialainen radiokanava Yacht Radio ovat mukana Itämeripäivän vietossa.

Itämerta juhlistavien tekojen ja tapahtumien määrä siis kasvaa kasvamistaan. Lämpimästi tervetuloa osaksi iloista ja monipuolista tekijäjoukkoamme – vielä ehtii hyvin mukaan!

Terveisin,
Itämeripäivän tiimi
Kirsi Kurki-Miettinen ja Oona Piiroinen

www.itämeripäivä.fi
#itämeripäivä #östersjödagen #balticseaday